ME-Cfs behandling, Patienten berättar

ME Cfs behandling

“Som av en slump fick jag kontakt med Adinda och hennes metod att behandla ME. Efter noggrann undersökning och med mycket information om behandlingen så bestämde jag mig för att chansa och jag ångrar det inte för en sekund.

Jag har varit sjuk i 9 år, men tror egentligen att min sjukhistoria startade redan i 6-årsåldern. Jag har träffat flertal olika läkare, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kuratorer och psykologer. Jag har gjort flera rehabiliterande åtgärder som sjukgymnastik, mediyoga, KBT, ACT, arbetsträning och arbetsförmågeutredningar som bara visat sämre resultat år efter år. Mina symptom bestod av värk i stort sett i hela kroppen, vandrande smärta, ledsmärta, ömhet i huden, brännande, pulserande, vibrerande smärta, ont i rygg och nacke, en känsla av stelhet. Svår huvudvärk, känsla av ökat tryck i huvudet, ljud- och ljuskänslig, magkramper, illamående, yrsel, hög vilopuls och hög pulsökning vid minsta aktivitet. Ofta känsla av feber och temp runt 38gr, ont i halsen och ökat tryck i bihålorna, frusen, stresskänslig och framförallt blev jag utslagen i flera dagar efter att ha övertrasserat mitt energikonto. Jag använde ofta solglasögon inomhus och brusreducerande hörlurar för att stänga ute ljud som ökade mina symptom. Sömnstörningar i form av uppvaknanden flera gånger per natt, svårt att somna om, svårt att somna på kvällen, många sömntimmar 10-13 per natt och aldrig utvilad när jag  vaknade. En känsla av bakfylla på morgonen. Hjärndimma, svårt att formulera tankar och meningar, tappade ord och hade svårt med minnet.

När jag först träffade Adinda så hade jag inställningen att det kunde ju inte bli värre av att prova behandlingen, och även om jag inte kommer tillbaka till arbetslivet, så kanske jag kan öka livskvaliteten något. Jag satte upp mål som att kunna komma ut mer i naturen, börja träna, vara mer delaktig i familjen.

Adinda har en fantastisk närvaro i sitt utövande, hon är proffesionell, nogrann, lyhörd och varm. Hon är väldigt påläst och ger inte upp kampen mot mitt bättre mående. Hon har en bred kunskap som är guld värd. Hon stöttar, ger råd och finns tillgänglig under hela behandlingen.

För mig har behandlingen gett goda resultat. Jag har sällan huvudvärk längre, och när jag får det så går det över lättare än innan. Min vilopuls har normaliserats, pulsökningarna sänkts. Jag har slutat med mediciner som gett oklar verkan, men många biverkningar. Jag sover bättre och har lättare att komma igång på morgonen. Mindre värk. Hjärndimman har lättat. Jag klarar att komma ut på 30 minuters promenader. Jag känner hopp om framtiden och drömmer om utbildning och jobb och är inte rädd för att prova igen.”

Jenny J - Patient

Föregående
Föregående

Enkel eller komplex trötthet. Annan patologi, annan behandling.