At läka från kronisk inflammatorisk sjukdom 

Jag ser detta gång på gång hos patienter med en kombination av symptom som kronisk smärta, trötthet, hjärndimma, matsmältningsbesvär, fruktansvärd sömn, generell inflammation, depression/ångest, etc. De har försökt allt och har lagt enorma summor pengar på lovande piller och pulver i hopp om att detta äntligen kommer att få dem att må bättre. Men detta är inte rätt strategi. Det är nämligen så att på samma sätt som du skulle ta bort ogräset innan du planterar din trädgård, måste du först ta bort innan du kan lägga till, och så småningom blir det blommor. Du måste adressera blockeringarna först. Genom att använda denna strategi görs redan 80% av framstegen.

Om du har vilande patogener (virus, svampar, bakterier, mögelsporer, mikroplast, tungmetaller osv.) och låggradig inflammation, kommer dina cellreceptorer att påverkas och inte svara. Till exempel, om din matsmältning är långsam, enzymer är låga, eller om du har läckande tarm, absorberas inte näringsämnena från din mat effektivt. Naturligtvis verkar det som att du har brist på vitaminer och mineraler. Men att lägga till fler av dem i högen "förändrar inte maskinen, det ger bara mer arbete." Detta kan till och med kosta mer energi men säkerligen pengar. Ett annat exempel, om ditt nervsystem är så fyllt med cirkulerande stresshormoner (logiskt sett alltid fallet vid kronisk sjukdom), så att du inte kan sova ordentligt under natten, är lösningen att lägga till ett lugnande medel? Eller kan det göra att du känner dig sämre?

Så i exemplet med matsmältningsproblemen åtgärdar vi orsaken till de låga enzymerna istället för att tillsätta enzymer. I exemplet med vitaminbrist på grund av läckande tarm åtgärdar vi orsaken till att du har en läckande tarm istället för att tillsätta vitaminer. Och i exemplet med sömnproblem åtgärdar vi orsaken till att din sömn påverkas istället för att lägga till piller som knockar ut dig.

Vi rensar vägen så att de naturliga processerna kan äga rum igen. När de naturliga processerna har återställts är hälsa den logiska följden.

Föregående
Föregående

LångtidsCovid och Kinesisk Medicin

Nästa
Nästa

Enkel eller komplex trötthet. Annan patologi, annan behandling.