Fibromyalgi och autoimmun sjukdom

Fibromyalgi är kännetecknad av smärta som förflyttar sig från plats till plats. Denna smärta kan även kännas som brännande eller elektrisk. Musklerna blir tunga, ömma och stela, även huden och håret kan kännas smärtsamt. Svårigheter att sova och kronisk trötthet är vanliga. Många andra symptom och diagnoser kan vara en del av fibromyalgi.

Under behandlingen fokuserar vi på hela kroppen i en specifik ordning för att låta kroppen läka sig själv. Jag kommer också lära dig hur du kan självläka för varaktiga resultat. Denna behandling använder enbart örtmedicin, akupunktur och andningsövningar som du gör dagligen hemma.

Vad som skiljer denna behandling från "vanlig" TCM-behandling är att vi fokuserar på åtta specifika områden i kroppen och behandlar dem i en specifik ordning. Detta tar itu med hur kroppen hanterar smärta och inflammation samt hur hela kroppen fungerar som en enhet för att främja hälsa. Att inte adressera alla dessa områden resulterar oftast i tillfällig lindring eller, som våra patienter har berättat, "jag mådde bättre ett tag, men sedan blev det värre igen."

Autoimmuna störningar kan kategoriseras på följande sätt: sköldkörtelproblem (t.ex. Hashimotos thyreoidit eller hypotyreos), matsmältningsproblem (som Crohns sjukdom, ulcerös kolit, celiaki, autoimmune hepatis, matkänslighet) och kronisk smärta (som reumatoid artrit, polymyalgi, reumatisk polymyalgi, multipel skleros, ankyloserande spondylit, bindvävssjukdom). Vi hjälper människor att hitta roten till sina autoimmuna sjukdomar så att kroppen blir starkare och kan fungera bättre på egen hand. Vi tror att när kroppen naturligt läker sig själv, leder det till bättre livskvalitet och längre hälsa än att enbart undertrycka immunsystemet för att dämpa symptom. Vanligtvis involverar standardbehandling av autoimmuna sjukdomar mediciner som steroider och immunosuppressiva medel, vilka kan ha negativa biverkningar särskilt vid långvarig användning.

Även när människor använder ett naturligt tillvägagångssätt förbises ofta behovet av att behandla kroppens olika system som upprätthåller hälsan. Matsmältningssystemet betraktas ofta som huvudproblemet. Även om det är viktigt att behandla detta, är det bara en del av helheten och flera andra system måste hanteras för en effektiv behandling. Även med naturliga tillvägagångssätt kan kosttillskott orsaka mer skada än nytta om matsmältningssystemet är svagt.

Med denna metod behandlar jag kroppssystemen i en specifik ordning för att adressera hur kroppen naturligt stödjer sig själv. Genom detta tillåter vi kroppen att självläka och gradvis bli starkare över tid. Vi lär också våra patienter hur de själva kan ta hand om dessa system för att aktivt skapa en friskare kropp och ett lyckligare liv.

Föregående
Föregående

Endometrios: Ett perspektiv från kinesisk medicin

Nästa
Nästa

LångtidsCovid och Kinesisk Medicin